Най-добрите спортисти на Община Разград за 2020 г. получиха отличията си

Най-добрите спортисти на Община Разград за 2020 г. получиха днес плакетите и купите за постиженията си. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Кратката церемония на 59-тата класация „Спортист на Община Разград“ се проведе при съобразяване с  противоепидемичните мерки във фоайето на Общински културен център само с участието на призьорите, представители на техните клубове и на Община Разград, както и на местните медии. Събитието, на което най-добрите състезатели през годината получиха отличията, както и парични премии от общ награден  фонд 5715 лева, бе излъчвано онлайн на Фейсбук страницата на Община Разград.

Призовете връчиха: Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, заместник-кметът Руска Вътева, председателят на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма в Общински съвет-Разград Ремзи Осман и  главен експерт „Образование и спорт“ в Община Разград Валери Бойчев.

Кметът Денчо Бояджиев отправи приветствие към призьорите, като ги поздрави за постиженията им през тази година и им пожела още по-високи успехи през 2021 г. Той припомни трудностите, през които преминахме всички през настоящата година, включително спортната общност, както и уроците, които научихме, свързани с личната отговорност и дисциплина. Г-н Бояджиев отдаде почит и на един от спортните деятели на Лудогорието – Румен Адрианов, който почина в навечерието на събитието.

Кметът Денчо Бояджиев изрази надежда, че следващата година ще е още по-богата на спортни успехи и на лични постижения на хората, които пишат спортната история на Разград. Той увери представителите на леката атлетика, че проблемът с осигуряването на база за тяхната подготовка ще бъде разрешен през следващата година.

Отличието „Спортист на Община Разград за 2020 г.“ получи 27-годишният футболист Антон Недялков – шампион на България за сезон 2019/20 г., достигнал с ПФК„Лудогорец 1945“ до 1/32-финал на турнира Лига Европа.

На второ място остана 31-годишният състезател и треньор в СКК“Спринт“ Мирослав Минчев. Той е победител в две дисциплини от шампионата по колоездене на писта – бързина и 1000 метра, като на 1000 метра има и подобрени национални рекорди. Участва и в Европейско първенство, на което се класира на 11-то място на 1000 метра и 6-то отборен спринт, в индивидуалната дисциплина направи и поредното подобрение на националния рекорд.

На трето място бе класиран състезателят от ШК“Абритус“ Ивайло Енчев. Той е на 31 години, през настоящата година е класиран на първо място на Националната купа „Абритус“, а на Европейската купа в Нойшел, Франция остана на четвърто място.

21-годишната боксьорка Пламена Иванова е на четвърто място. Състезателката на СКБ“Олимпия“ е победител в държавно лично-отборно първенство и първи кръг Купа България.

17-годишният лекоатлет Владислав Димитров е на пето място в класацията. Състезателят от СКЛА“Лудогорец“ е републикански шампион по хвърляне  на диск за юноши под 20 години, а на Балканско първенство за същата възраст е на 11-то място.

На шеста позиция е 17-тодишната Фатме Шабан.  Състезателката по борба от СКБ“Лютфи Ахмедов“ е шампион в кат. до 53 кг. на Държавния личен отборен шампионат, удостоена бе и с Купа за най-резултат състезател на първенството без нито една загубена точка. Фатме Шабан бе включена в националния отбор и при кадетките, и при жените, но поради епидемичната обстановка не се проведоха международни състезания по борба.

Под №7 е Радослав Тодоров – състезател по културизъм в СК“Гладиатор“. Той е на трето място в дисциплина мъжка физика над 179 см. на Турнира по бодибилдинг и фитнес „Хеброс“ за мъже, трети в същата дисциплина и на Балканско първенство за младежи до 23 години.

Шахматистът Момчил Николов е на осма позиция. Състезателят на ШК“Абритус“е на шесто място на Националната купа в Приморско, както и на трето място ва Европейската купа в Нойшел, Франция.

Девети е Боян Бонев от СКСЛ“Антибиотик“. Състезателят по стрелба с лък е втори на олимпийски стил 70 м. на Държавното лично отборно първенство в Садово.

На десета позиция е лекоатлетката от СКЛА“Лудогорец“ Димана Захариева. Тя е на първо място на национален шампионат в дисциплината троен скок и девета на Балканско първенство.

За отбор на годината бе определен единодушно мъжкият отбор на ПФК“Лудогорец 1945“.

Най-перспективен млад състезател е Хамди Басри от СКБ“Лютфи Ахмедов“ – на първо място в кат. 57 кг. на държавно-отборния шампионат за момчета 14-15 години, победител в кат. 62 кг. и отличен като най-добър състезател на турнира „Лютфи Ахмедов“.

За най-добър треньор в индивидуалните спортове бе определен наставникът на лекоатлетите от СКЛА“Лудогорец“ Красен Цонев, а в колективните спортове – Тодор Живондов, треньор на ПФК“Лудогорец II“.

Връчени бяха и две специални награди от главния редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев – на треньора на СКЛА“Лудогорец“ Красен Цонев и на първия Спортист на годината на Община Разград през 1962 г. Иван Димитров.

 

 

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *