Наградиха най-добрите спортисти от Разградска област

Областна администрация Разград за 22-ра поредна година проведе официална церемония за награждаване на отличените спортисти през 2023 година в област Разград – съобщават от пресцентъра на институцията.

Събитието започна с приветствие от Областния управител Владимир Димитров.  „И през 2023 година не липсват големи успехи и постижения на спортистите в област Разград и то в различни спортове. Поздравявам ви за показаното спортно майсторство, за усиленият труд и дисциплина, които стоят зад всеки един спортен успех. Благодаря ви, че името на област Разград и общините в нея се чува в страната ни и извън нея“, каза Димитров.

Награждаването започна с десетото място на Ениз Алиосман от Цар Калоян, състезател по карате на Спортен клуб по карате „Будоспорт” – Разград във възрастова група деца с бронзов медал на Балканско първенство и първо място на държавно първенство и за неговия треньор Ненко Станчев. Деветата позиция в класацията зае Джем Мехмед, състезател по борба на Спортен клуб по борба „Агросем” – Завет с два сребърни медала от Държавен личен и отборен шампионат и от Държавно лично първенство. На осмо място в десетката е Дарио Тодоров, състезател на Хандбален клуб „Кубрат” – гр. Кубрат – шампион от държавно първенство по хандбал за момчета до 12 години. Под номер 7 в класирането е талантливата състезателка на Спортен клуб по борба „Кубадън” – Лозница – Натали Алексиева със златен медал на Държавно лично първенство по борба.На шесто място е Аксел Кадир – състезател на Спортен клуб по борба „Осман Дуралиев 2016“ село Китанчево – шампион на държавно първенство по борба във възрастова група момчета до 15 г.

На пета позиция е колоездачът Павел Николов от СКК „Спринт“ – Разград – шампион на България на Държавен личен шампионат.

Четвърта позиция зае боксьорът Благовест Неделчев от Спортен клуб по бокс „Олимпия – шампион по бокс в категория 67 кг.

Трети в десетката е Мирослав Минчев, състезател по колоездене на СКК „Спринт” – Разград, отново шампион на Държавен личен и отборен шампионат за мъже.

Лъчезар Вълчев от СКЛА „Лудогорец” – Разград стана втори с трето място в дисциплина „Троен скок“ на Европейско първенство с постижение – 16,16 м.

Десетката на спортистите на област Разград бе оглавена от Фатме Шабан, състезател по борба на СК „Лютфи Ахмедов” – Разград с треньор Дениз Хамид. Тя завоюва четири златни медала на държавни първенства, две от които за жени и две за девойки. Фатме зае трето място на Световната ранг-листа по борба за жени до 23г.

Магнолия Райкова от Спортен клуб по карате „Будоспорт” – Разград с треньор Ненко Станчев взе плакет за най-перспективен млад състезател. Магнолия спечели общо 4 златни и 1 сребърен медал от състезания от Държавния спортен календар.

Треньор номер 1 на област Разград за 2023 г. е Дениз Хамид от Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“.

ПФК „Лудогорец“, станали шампиони и на Първа професионална Ефбет футболна лига за сезон 2022/2023 г. и достигнали до груповата фаза на Европейски футболен турнир Лига Европа – сезон 2022/2023 г. отнесоха приза отбор на 2023 година.

Плакети получиха спортисти и извън десетката за специални заслуги. Състезателят по свободна борба за ветерани Ремзи Реджеб бе отличен за спортно дълголетие и осма световна титла на Световното първенство по борба за ветерани в Гърция.

Елеонора Гурбанова – главен експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра, получи приз за дългогодишно сътрудничество между Областна администрация Разград и Министерство на младежта и спорта и утвърждаване на класациите „Спортист на годината“.

Със специален плакет бе отличена Кристина Йорданованационален състезател по волейбол, подписала професионален договор във Висшата лига на Финландия, бивша ученичка на Основно училище „Васил Левски“ гр. Разград. Наградата й се присъжда за популяризиране спорта на област Разград в чужбина. Здравко Душков представи пред всички спортния й път.

Наградена бе и състезателката по борба Гизем Халил от Спортен клуб по борба „Зекерие Гючлю“, с. Самуил като състезател с постижения на спортен клуб от малко населено място в област Разград.

Със специална награда бяха отличени и инициаторите, организаторите и спомоществователите за възраждането на футбола в град Завет.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *