Мирослав Грънчаров: Разград избира между европейско бъдеще и праисторическо настояще

Четирима народни представители подкрепиха кандидата за Кмет на Община Разград от Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” Мирослав Грънчаров с присъствието си на представянето на неговата програма за управление – Кирил Петков, Христо Иванов, Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев.

Лидерите на коалицията Кирил Петков и Христо Иванов се обърнаха към пълната зала на Общинския културен център и с поздравления за надграждането на резултатите от последните няколко вота в Разград, но и с призив да бъдат подкрепени Мирослав Грънчаров и неговият екип.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви, че за да стане промяната реалност, освен на национално, тя трябва да се случи и на местно ниво. Той припомни началото на неговата политическа сила, която се е противопоставила на статуквото, което е имало всички ресурси и средства, но въпреки малкия шанс „показахме, че българите от демократичната общност имат волята да покажат, че от тях зависи”. Петков допълни, че дори и сега, когато коалицията бе втора на последните парламентарни избори, „с 63 от 240 направихме промяната, през последните 60 дни в парламента се приемат законите, които ние поставихме на дневен ред с Плана за възстановяване и устойчивост. Казват ни: те ви задушиха, върнахте ги обратно, не е така, те гласуват нашите закони, нашата реформаторска промяна.”

По думите на Петков следващото ниво на Промяната след националното е местната власт. Хората ще я усетят, когато има координация между властта на национално и местно ниво – категоричен бе Петков. „Представете си премиер като акад. Денков и кмет като Мирослав Грънчаров. Силата на промяна си представете: от Разград ще се подават прозрачно проекти, а държавата ще ги оценява не според това коя фирма ще ги изпълнява, а така, че да стигнат средствата до максимален брой граждани. Така ще се вижда промяната, ще се вижда как моделът на антикорупция и прозрачност дава добавена стойност на гражданите.” – каза още Петков.

„Мирослав Грънчаров не е просто кандидат, а човек с реален политически опит, политически лидер, с реален управленски опит, знаете, че може да решава проблеми” – заяви пред пълната зала лидерът на „Да, България” и съпредседател на „Демократична България” Христо Иванов. Той изрази удовлетворение, че в кандидатските листи в Разград са „печени бойци”, хората, които са гръбнакът на демократичната общност, които са работили за подобряване през последните години на изборните резултати в Разград, хора, които могат да реализират потенциала на региона. По думите на Христо Иванов хората, традициите, земята са капиталът на региона, „който не се използва, защото не се използва възможността добри управленци да се грижат за него. Мирослав се е доказал, че може да отключи този потенциал, събрали сме се да дадем енергия на него и екипа му”. Христо Иванов призова всички в залата да окуражат разколебаните избиратели, защото „сега е моментът, имаме екип, визия, възможност, вие имате капитал тук, огромен ресурс и потенциал, трябва да скочите с № 66”.

Кандидатът за кмет на Разград от ПП-ДБ Мирослав Грънчаров заяви, че сега се решава дали Разград да тръгне към европейското бъдеще, което заслужава или да остане в праисторическото си настояще.

Той пое ангажимент с екипа си да предлага изпълними решения, а политиките му ще са подчинени на това да се задържат хората в Разград и да се завърнат тези, които са го напуснали. „Имам опит и сила, получих и висока политическа подкрепа” – заяви още Мирослав Грънчаров. Той припомни част от вече свършеното от него по време на 4-те години, в които бе заместник-кмет и очерта както нови идеи за реализация, така и надграждане над вече стартирали инициативи. Създаване на Инспекторат към Общината, чиито служители ще установяват проблеми в различните райони и разрешаването им ще се контролира, създаване на обществени съвети в различни сфери, въвеждане на дигитални услуги, подобряване на инвестиционния климат, изграждане на водородна долина в бизнес зона „Перистър”, поставяне на видеонаблюдение на заустванията към река Бели Лом, изграждане на паркове в кварталите „Орел” и „Водна централа”, създаване на общински зеленчукови и овощни градини, с реколтата от които да се осигурява храната в детските гради и училищата – са част от идеите в управленската му програма.

„Заставам пред вас с идеята да се даде повече власт на гражданите в една модерна, обърната към бъдещето община. Гарантирам, че вие ще управлявате общината, вие ще решавате кога, колко и на кого. Убеден съм, че заедно с най-добрия, подготвен и смислен екип, ще вземаме най-добрите решения и ще оставим следа в историята на Разград, ще създадем добри практики. Моят екип това сте вие!” – категоричен бе Мирослав Грънчаров.

Той представи кандидатите за общински съветници, както и за кметове на кметства, а след политическите речи имаше концерт на Капански ансамбъл-Разград.

Водещ на събитието бе актьорът и общински съветник от „Демократична България” Веселин Калановски, който сподели с публиката, че творческата му кариера е започнала в Разград.

Още снимки вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *