Малки художници от ОУ”Ив.С.Тургенев” организираха Коледен благотворителен базар за Марти

Ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, включени в група за занимания по интереси в сферата на изобразителното изкуство по НП “Заедно в изкуствата и в спорта” 2023г. с ръководител В. Начева, организираха в навечерието на коледните празници благотворителен базар във фоайето на училището. Това съобщават от ръководството на учебното заведение.

Инициативата бе подкрепена и от всички ученици, учители и родители, които  се включиха с ръчно изработени сурвакници, картички, картини, арт изделия и коледни сувенири създаващи празнично настроение на всеки, закупил си от тях.

Една част от събраните средства се предоставиха за закупуване на  подаръци и лакомства за четвъртокласничката от училището, която пострада при злополука преди дни. По-голямата част от средствата в размер на 2013,88 лв., ръководството на училището преведе по сметката на Мартин Христов за неговото лечение.

Творческите дейности, реализирани по Националната програма, допринасят не само за стимулиране талантите на учениците, но и за тяхното емоционално и социално развитие – уточняват от училището. Според тях малките творци са били много щастливи от възможността да помогнат на нуждаещи се деца и са се почувствали съпричастни в надеждата за лечение на момчето.

Ръководството на училището благодари на всички, включили се в благотворителната инициатива, и им пожелава весели празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *