“Лудогорец” се класира за полуфинала на турнира за купата на България

Лудогорец се класира на полуфинал за Купата на България, след като обърна Спартак (Варна) с 2:1 в Разград – съобщава сайтът на клуба.

Успехът обаче беше белязан от контузията на Тодор Неделев, чието състояние обаче не е тежко. Както е известно, извън терените за месец е капитанът на „орлите“ – Антон Недялков.

За отбелязване е фактът, че след около месец лечение на контузия титуляр за „орлите“ бяха Бърнард Текпетей и Аслак фон Витри. Новината в стартовия състав обаче беше друга. Става дума за дебюта на Кайо Видал с екипа на разградчани.

Иначе още в 10-ата минута Якуб Пьотровски пробва своя мерник, но ударът му бе блокиран от бранител на Спартак Варна. Първата по-опасна възможност за гостите дойде в 14-ата минута, когато Родни Антуи отклони за Лерой Микелс, който шутира от чиста позиция, но Симон слуга отрази. В ответното нападение Игор Тиаго бе намерен с дълго подаване в наказателното поле на Спартак. Бразилецът овладя и шутира, но Иван Дичевски отрази.

След центриране от страна на Якуб Пьотровски на втора греда в 23-ата минута, Игор Тиаго овладя и шутира. Дичевски обаче бе затворил ъгъла и отрази с крак.

„Соколите“ шокираха „орлите“ в 25-ата минута. Тогава Родни Антуи нахлу по лявото крило, Густаво Нонато, в опита си да избие, изведе Александър Белоусов сам срещу Симон Слуга и за молдовеца не беше никакъв проблем да реализира.

Веднага след това Лудогорец се хвърли в атаки. Бърнард Текпетей от дясното крило сви топката за Тодор Неделев, който остана сам около точката за изпълнение на дузпа и стреля, но покрай вратата в 28-ата минута. След това Неделев отново пропусна да отбележи първия си гол със зеления екип.

В 38-ата минута Лудогорец стигна до изравняване. Якуб Пьотровски отне от Ивей и с външен фалц намери в наказателното поле Кайо Видал. Последното ново попълнение на „орлите“ пое с левия крак, обърна се и вкара красиво с десния – 1:1.

В 52-ата минута Ромееш Ивей сбърка, топката се озова в Кайо Видал, който обаче пропусна да отбележи второто си попадение в мача. Малко след това Ивайло Петев получи лоша новина. Тодор Неделев получи контузия. Той излезе на собствен ход. В 63-ата минута Спас Делев качи топката на главата на Текпетей. Той би, но Иван Дичевски изби.

Лудогорец стигна до пълния обрат в 76-ата минута. Дени Групер проби отляво, защитник на Спартак Вн изби, но право на крака на Мануел Шоу. Анголецът овладя спокойно и с красив удар от ждроп не остави никакви шансове на Иван Дичевски – 2:1.

Лудогорец 2:1 Спартак (Варна)

0:1 Александър Белоусев (26)
1:1 Кайо (38)
2:1 Мануел Шоу (76)

Стартовите състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Симон Слуга, 6. Якуб Пьотровски, 9. Игор Тиаго, 14. Дани Групер, 16. Аслак Фон Витри, 20. Нонато, 22. Франко Русо, 32. Игор Пластун, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо , 88. Тодор Неделев;

СПАРТАК (ВАРНА): 21. Иван Дичевски, 14. Ромеш Ивей, 6. Луан, 3. Бен Карамоко, 17. Александър Белоусев, 22. Роберт Сиера, 66. Александър Цветков, 8. Ивайло Климентов, 47. Антуи, 12. Евандро, 7. Лерой Микелс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *