Консултациите за състава на Районната избирателна комисия са в неделя

В неделя, 7 август, ще се проведат консултациите за състава на Районна избирателна комисия-Разград за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Те бяха насрочени от предишния областен управител Деян Димитров, но ще се проведат от неговия наследник Драгомир Златев.

На консултациите са поканени представители на седемте парламентарно представени в 47-мото Народно събрание партии и коалиции, но в тях могат да участват и други партии и коалиции.

Според хронограмата на Централната избирателна комисия консултациите при областните управители трябва да се проведат до 7 август. В случаите, когато при консултациите не е постигнато съгласие за състава на РИК, областният управител изпраща на ЦИК не по-късно от 7 август предложенията за състава на РИК, направени от представителите на партиите и коалициите заедно с протоколите и възраженията на участниците в консултациите. ЦИК трябва да назначи районните комисии до 12 август.

За изборни райони с до 9 депутатски мандата, какъвто е Разградски с 4 мандата, районните избирателни комисии са 13-членни включително председател двама заместници и секретар.

Консултациите утре започват в 16,00 ч. в зала 712 на Областна администрация-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *