„Коледна приказка” разказват в събота в Разград Русенската опера и хор „Железни струни”, а ден по-рано – в Русе

Концерт под надслов „Коледна приказка” ще представят в два съседни дни в два съседни града Държавна опера-Русе и хор „Железни струни”-Разград към НЧ”Развитие 1869”.

Любими коледни песни с аранжименти на маестро Красен Иванов, популярни арии и филмова музика включва програмата на празничния концерт. От страна на Държавна опера-Русе ще участват оркестър, хор с диригент Стелияна Димитрова-Хернани и двама солисти – оперните певци Нели Петкова и Теодор Петков.

В петък, 15 декември, от 19,00 ч. в зала Филхармония” е концертът в Русе, а в събота, 16 декември, от 18,00 ч. в НЧ”Развитие 1869”(Старият театър). Билетите за концерта в Разград се продават на касата на читалището.

Хор „Железни струни” има още един концерт в съседен град през следващата седмица. В Международния ден на хоровото изкуство 11 декември, понеделник, в  Търговище ще се проведе Коледен концерт с участието на три хорови формации: Детски хор „Добри Христов”-Варна, Представителен женски хор „Златна лира”-Търговище, Смесен хор „Железни струни”-Разград и със специалното участие на деца от ДГ№7”Снежанка”-Търговище. Концертът започва в 18,00 ч. в концертната зала на ОНЧ”Напредък 1864”(киното), входът е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *