И на балотажа – нулев интерес от социолозите към Разград, отново без екзит полове

И за втория тур на местните избори в Общинската избирателна комисия няма регистрирани за провеждане на проучвания социологически агенции – съобщи в отговор на въпрос на Разград24/7 говорителят на ОИК Юмгюл Ахмедова.

На практика това означава, че няма да има екзит полове от Разград и за резултатите от вота ще трябва да разчитаме на щабовете на кандидатите и на ОИК, както бе и на първия тур.

Днес секционните комисии са получили бюлетините, изборните книжа и машините, с които на балотажа ще имаме възможност да гласуваме.

Избирателните секции за вота на 5 ноември са 71, право на глас в тях имат 43 002 човека. Проблем днес е имало само с една избирателна секция в Ясеновец, тъй като пред входа й бурята е събирала дърво, то е отстранено своевременно.

Една жалба е получена в деня за размисъл в ОИК-Разград. Тя обаче касае изборния ден преди седмица и е свързана с броенето на бюлетините в секция №31. В тази връзка ОИК-Разград указва на председателя на комисията стриктно да спазва Методическите указания на ЦИК по прилагане разпоредбите на Изборния кодекс и процедурата по установяване и определяне на данните от гласуването на II-ри тур на изборите за кмет на община, насрочен за 05 ноември 2023 год., за което да бъде уведомен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *