За ден – два опита за кражби на автомобили, в Разград – успешен за кратко, в Кубрат – отмъкнали само плейъра

За ден в Разградско са регистрирани два опита  кражби на автомобили, в Разград – успешен за кратко, в Кубрат – отмъкнали само плейъра. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Лек автомобил изчезна от паркинг на жилищен блок в района на Централна поща в Разград. Сигналът за противозаконното отнемане е получен около 12 часа на 3 октомври от ползвателя на превозното средство. Откраднатият „Форд Фиеста“ бе открит часове по-късно в село Дичево, община Главиница. В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 50-годишен мъж от силистренското село. Води се разследване за престъпление по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс.

Двама мъже са задържани за кражба, извършена в град Кубрат. Около 17.15 часа на 3 октомври е получен сигнал от 73-годишен мъж, че от автомобила му е откраднат CD-плейър. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на деянието – двама криминално проявени мъже на 63 и 23 години от Кубрат. С отвертка те разбили ключалката на вратата на „ВАЗ 21011“, отмъкнали плейъра и направили опит да откраднат автомобила. Задържани са в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство по чл.195, ал.1, т.4 във връзка с чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *