Държавата забрави за разградската болница: Не се яви на общото събрание, свикано от самата нея

Държавата не изпрати свой представител на извънредното Общо събрание на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград, макар сама да го беше свикала, и то се провали поради липса на кворум.

За Разград24/7 представителят на Община Разград – председателят на Постоянната комисия по управление на общинската собственост в Общинския съвет Иво Димитров – съобщи, че в обявения час – 11,00 ч. днес – са се явили само представителите на седемте общини в Разградска област. По предложение на Димитров в протокола от събитието е вписано становище от местните управи с призив към държавата да не абдикира от ангажиментите си към здравното заведение, което обслужва жителите на Лудогорието.

В поканата за провеждане на извънредното общо събрание е предвидена и резервна дата за провеждането му – 21 октомври, отново от 11,00 ч. в библиотеката на болницата.

Припомняме, че поводът за свикването му е спешна нужда от промяна в ръководството на болницата, тъй като в края на август почина изпълнителният директор д-р Гечо Жеков, който бе и член на Съвета на директорите. Другият от членовете на директорския борд – д-р Петър Тодоров – е подал молба за освобождаване от този пост още през месец май. Третият – Теодор Гарвалов – в момента е и.д. изпълнителен директор на болницата.

Припомняме също, че държавата има дял в МБАЛ“Св. Иван Рилски“АД от 88,56%, което прави невъзможно вземането на каквито и да е решения без нейното съгласие и присъствие. Дяловете на общините са символични –  Община Разград – 4,36%; Община Исперих –1,94%; Кубрат – 1,79%; Лозница –1,14%; Завет – 0,91%; Самуил – 0,66%; Цар Калоян – 0,64%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *