ДПС обяви целите си за местния вот: Шестима общински кметове от първи тур, балотаж в Разград и увеличение на съветниците с 20%

Областният председател на ДПС Мехмед Салим обяви целите пред политическата сила за изборите на 29 октомври. Това стана на пресконференция, на която бяха представени кандидатите за общински кметове на ДПС. Според Мехмед Салим политическата сила с най-голяма подкрепа в региона има за цел да спечели още на първи тур шест от общините в Лудогорието, а в най-голямата – Разград – да е на балотаж. Очакванията са да има ръст и при броя на общинските съветници и той да е 20%.

Мехмед Салим обясни, че сред основните критерии, по които са определени кандидатите на ДПС, са: лоялност към партията и всеотдайност в ежедневната им работа. И седмината кандидати са номинирани от всички или преобладаващата част от населените места в общините им.

Той припомни, че към момента шест от общините в Разградско се ръководят от кметове на ДПС и в тези общини равнопоставеността на всички населени места, независимо дали се управляват от ДПС или други политическа сила, е важен елемент от управлението. По думите му това не е така в община Разград, където не се обръщало внимание на управляваните от ДПС села нито откъм инфраструктура, нито откъм пътища.

Мехмед Салим обяви, че ДПС ще води позитивна кампания, ще има и разяснителна кампания, тъй като ще има 3 вида бюлетини и гласуване с машини.

Областният лидер представи всеки от кандидатите.

Кандидатът за кмет на Исперих Белгин Шукри увери, че ще води позитивна и толерантна кампания. Той е кандидат за втори мандат и благодари както на ръководството, така и на хората, които са го номинирали отново.

Кандидатът за кмет на Завет Ахтер Велиев бе категоричен, че с екипа си е изпълнил голяма част от обещанията си и затова получава одобрението на жителите на община Завет.

Кандидатът за кмет на Кубрат Алкин Неби бе категоричен, че в кампанията си ще показва дела, а не празни обещания.

Севгин Шукри е кандидатът за кмет на Община Лозница. Той е на този пост от 2018 г., уверява, че е кмет на всички в общината. Коментира, че е несериозно, когато някоя политическа сила няма кандидати във всички населени места в съответната община. Севгин Шукри увери, че  екипа си е готов с идеи за следващия програмен период.

Кандидатът за кмет на община Самуил Джевдет Азис заяви, че в настоящия си мандат въпреки трудностите – КОВИД и липса на бюджет – е изпълнил 99% от обещаното. В политически план той обеща в община Самуил да няма втори тур, като на първия бъдат спечелени кметските постове както за общината, така и за всички населени места, а освен това ДПС да спечели и квалифицирано мнозинство в местния парламент.

Вярвам в екипа си, с който сме изготвили средносрочна прогноза за развитието на Община Цар Калоян – заяви кандидатът за малката лудогорска община Дауд Аляовлу. И той припомни, че мандатът за българските общини е бил много труден, но общините в Лудогорието са запазили финансовата си дисциплина. Той заяви, че област Разград има болни теми, които всички  общини заедно трябва да сложат на масата ида решат – като ВиК-сектора и пътната мрежа.

„Готови сме да поемем управлението на Община Разград” – заяви единственият нов кандидат сред номинациите на ДПС Хабибе Расим – кандидат за кмет на Община Разград. Сред приоритетите си тя обяви привличане на нови  инвестиции в общината, с което да се разкрият и нови работни места. „Икономиката на бъдещето е зелена и дигитална” – каза още Хабибе Расим. Тя пое ангажимент да има повече обсъждания на общите за жителите на общината проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *