ДПС избра новия си областен лидер на Демир баба теке

ДПС избра новия си областен лидер на свещено място – местността Демир баба теке, на форума присъства председателят на партията Мустафа Карадайъ – съобщи за Разград24/7 досегашният областен председател Севгин Шукри.

Това бе първата политическа сила в региона, която проведе толкова масово събитие при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Десетата отчетно-изборна областна конференция на ДПС-Разград трябваше да се проведе през март, но заради извънредното положение тогава бе отложена. Сега се проведе на открито, на мястото, където всяка пролет ДПС почита с митинг-събор жертвите на Възродителния процес и Майските събития.

Под вековните дървета на свещеното място се събраха 380 от предварително избраните 448 делегати. Сред официалните гости бяха: председателят на ДПС Мустафа Карадйъ, заместник-председателят и депутат от Разградски регион Ахмед Ахмедов, заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, депутатите Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов, Хамид Хамид и Бюрхан Абазов, областният председател на ДПС –Русе Бюрхан Абазов.

В приветствието си към участниците в конференцията Карадайъ поздрави разградската областна структура за това, че си е върнала Община Исперих и е затвърдила успеха от предсрочните местни избори в Кубрат. Поставил им е задача да имат готовност винаги за успешни изборни кампании.

На конференцията Севгин Шукри е представил отчет за дейността на ДПС-Разград за последните 3 години, след което е извършен избор на нов областен председател. Кандидатурата е била една – Мехмед Салим бе номиниран и на седемте общински конференции, а на областната не са направени нови номинации. Делегатите на конференцията са били единодушни – 380 гласа „за”.

Новият областен председател Мехмед Салим е на 45 години, роден е в Исперих. Завършил е Техническия университет във Варна. Работил е в Община Исперих, а след това 15 години в различни банки в Лудогорието. В момента е директор на Финансов център-Разград на Д Банк. Мехмед Салим е член на ДПС от повече от 20 години, но е бил редови член, досега не е заемал ръководни партийни длъжности. За Разград24/7 той сподели, че сред акцентите за него ще е работата с младежките и женските дружества, както и разширяване на структурите с представители на всички етноси.

На конференцията е избран и нов Областен съвет на ДПС, който се състои от 33 човека, както и 56 делегати от региона за Националната конференция на ДПС, която ще е насрочена за 12 декември в София.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *