Добрин Добрев: Да превърнем Разград в една благоустроена, удобна за придвижване и живот община

Благоустрояването е една от най-важните и изискващи много време и енергия дейности в управлението и развитието на една община. През отминалите четири години поставихме началото на стратегията за изграждане на една по-функционална и удобна градска среда, за да превърнем Разград в една благоустроена, удобна за придвижване и живот община. Благоустроихме пространството около спортна зала „Абритус“ и обновихме изцяло над 5 километра от първостепенната улична мрежа на града. Изградихме кръгови кръстовища, повдигнати пешеходни пътеки и рехабилитирахме тротоари и алеи. Обновихме изцяло алеите в градския парк, както и велоалеята до м. „Пчелина“.

Ще продължим благоустрояването на кварталите в Разград. Имаме готов проект за изграждане на паркинги, улици и тротоари в ж.к. „Житница”. Ще бъде направено улично осветление, както и желаната от живущите в този район нова детска площадка. Друг район на града ни, в който има сериозна необходимост от благоустрояване, е зоната около ул. „Добруджа” и хлебозавода. В района са концентрирани промишлени предприятия и жилищни зони. През изминалите 2 години там изградихме канализация на улиците „Силистра” и „Ропотамо”. Предвиждам цялостно преасфалтиране на улиците в този район, както и изграждане на детска площадка. На фокус ще бъде и продължаване на ремонтите в западната част на ж.к. „Орел“. След като уличната мрежа бе изцяло преасфалтирана, ще изградим улично осветление и ще обновим тротоарната мрежа. Ще осигурим условия за игра на децата и спорт за юношите. Затова предвиждаме нова детска площадка в близост до 1 блок и обновяване на футболното и баскетболното игрище в района.

Друг основен приоритет ще бъде улесняване на придвижването и облекчаване на трафика в пиковите часове. Ще изградим пробива на ул. „Дунав“ до бул. „Априлско въстание“, за да се избегнат задръстванията и да бъде улеснено придвижването от центъра до крайните квартали. За безопасността на пешеходците ще бъде обърнато сериозно внимание. Ще продължим с обновяването на тротоарната мрежа и изграждането на нови тротоари. Ще изградим нови повдигнати пешеходни пътеки, за да гарантираме безопасност при пресичане. Ще удължим велоалейната мрежа, като изградим велоалея по бул. „Априлско въстание“ от бул. „Странджа“ до съществуващата велоалея към м. „Пчелина“. Ще работим и за изграждане на велоалея към с. Гецово. Ще намерим решение за обособяване на нови паркоместа в централната част на града.

Разград ще бъде все по-зелен и уютен с новите зони за отдих и развлечение. Ще продължим благоустрояването на градския парк, където ще има нови зони за отдих и спорт. В момента Община Разград подготвя проектно предложение за стратегия за развитие на градския зоокът, както и неговото разширяване и основно ремонтиране. С тези дейности паркът ни ще стане още по-красив и приветлив. Ще започнем и изграждането на алейна мрежа и зони за отдих и развлечение в младежкия парк до водната централа в Разград, като част от концепцията ни за интегрирани инвестиции. В процес на подготовка е проект, който ще реши един сериозен проблем – липсата на ефективно улично осветление. То ще бъде обновено, с изградена модерна система за управление на уличното осветление.

Приоритетно през следващите години ще бъде изграждането на корекцията на коритото на р. Бели Лом. Имаме готов инвестиционен проект за ремонтните дейности. Наред с изграждането на бетоново корито в чертите на града ще бъдат обособени и зони за отдих. Ще бъде облагородена и растителността около поречието, както и ще ремонтираме всички пешеходни мостове.

Когато говорим за благоустрояване, не може да подминем и грижата за най-малките наши съграждани. През изтичащия вече мандат бяха изградени нови детски и спортни площадки, както и бе извършена подмяна на остарели детски съоръжения. През следващия мандат ще подменим изцяло площадките за игра с нови, модерни и функционални съоръжения за игра.

Уважаеми съграждани,

Планът ни за развитие на община Разград е изпълнен не просто с добри намерения. Той е нашият конкретен ангажимент към вас. Той е плод на усърдната работа на един добре подготвен и изграден екип, готов да я реализира от ден първи, без колебание. Затова през тези дни ще Ви запознавам с него, защото денят започва с план, а не с обещания!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *