Две певици от ЦРД спечелиха общо 5 награди от престижен конкурс

С общо пет награди се завърнаха от конкурс две певици от Класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева – съобщават от Центъра за работа с деца.

Ирем Али и Жанет-Мари Кръстева участваха в осмото издание на Международен музикален конкурс „Art Stars Звезди на изкуството“ на 8 и 9 юли. Свилена Дечева получи грамота за принос във вокалното изкуство.

В конкурса бяха обособени пет възрастови групи, всяка с по пет различни номинации за различни музикални жанрове.

Ирем Али спечели първа награда в номинация „Песен от филм или мюзикъл“, трета награда в номинация „Поп песен“ и Специалната награда на Алтернативното детско жури. Особеното в случая е, че Ирем беше включена в трета възрастова група 12-14 години, а самата тя е на 11. Това направи наградите още по-ценни за нея. Първото й място е единствено за тази група и номинация. Жанет-Мари Кръстева спечели втора награда в номинация „Рок песни“ и трета награда в номинация „Поп песни“ в четвърта възрастова група. Важно е да споменем, че от общо осем песни, изпяти на Гала концерта и награждаването, две от изпълненията бяха на разградските момичета. Препълнената зала на НЧ „Отец Паисий – 1934“ възнагради Жанет и Ирем с бурни аплодисменти.

Конкурсът „Art Stars Звезди на изкуството“ e включен в календара на Министурството на културата. Негови организатори са Организатори: Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel – България. Осъществява се с финансовата подкрепа на Фонд Култура Община Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *