Горещниците започват с безплатни консултации с кардиолог от “Медика Русе” пред Новия театър

Мобилен пункт от кампанията на УМБАЛ „Медика Русе“ „С отговорност към горещниците“  ще бъде разположен в събота, 15 юли, пред Общинския културен център. В областния град инициативата се провежда със съдействието на Община Разград – уточняват от пресслужбата на местната управа.

Пунктът – шатра с маси и столове – ще е разположен на площад „Независимост“ пред Общинския културен център (Новия театър).

С цел профилактика и подобряване на здравето на жителите и гостите на Разград в пункта ще се измерва кръвно налягане, ще се правят и безплатни консултации с кардиолог и невролог. Пунктът ще работи от 9,00 до 13,00 ч. в събота.

Кампанията на русенската болница се провежда за втора поредна година по време на т.нар. в народния календар Горещници – 15, 16 и 17 юли.

От УМБАЛ “Медика Русе” допълват, че подобни пунктове ще в 9 населени честа в 6 административни  области, а на посетилите мобилните пунктове ще бъде подарена и бутилка минерална вода, за да се напомни колко важен е приема на течности през лятото.

От лечебното заведение допълват още, че продължителното излагане на слънце и топлина може да предизвика неразположение, дори при напълно здрави хора, а тези със сърдечно-съдови заболявания трябва да са особено внимателни. Като социално отговорна институция, Лечебни заведения „МЕДИКА“ се стремят да напомнят, че редовните профилактични прегледи са от изключителна важност за избягвания на усложнения от различни заболявания и да дадат повод на гражданите да обръщат по-голямо внимание на здравето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *