Галина Георгиева: Предлагам общинско субсидиране на градска автобусна линия през града и покрай хипермаркетите

Знаем, че е изключително трудно да си пешеходец в Разград, особено ако пазаруваш всеки ден. Два от хипермаркетите са реално в двата края на градската част. За да пазаруват възрастните хора, се налага да вървят часове,  да носят колички и тежки чанти. До гробищния парк, който също е много далеч от центъра, може да се отиде само в един определен час.

Имаме решение за този проблем, твърди кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Галина Георгиева, която предлага, ако бъде избрана, да осъществи с екипа си общинско субсидиране на градска автобусна линия, която да тръгва от Автогара Разград, минаваща по основното направление на пътникопотока от Гробищния парк, Регионален исторически музей, хипермаркетите, през цялата централна част на града, до последния хипермаркет и да обръща след бизнес зона „Перистър“. Автобусът може да се върне до автогарата по „Априлско въстание“, където също ще спира на вече изградените спирки.

Това ще облекчи движението на възрастните хора, майките с деца, реално всички, които не използват МПС, за да се движат.

Всички областни градове имат централни автобусни линии, само Разград остана без такава. Време е този проблем да бъде решен и това е важен приоритет от програмата на Галина Георгиева, която е под номер 7 в избирателната бюлетина.

Броят на спирките и маршрута са примерни, те подлежат на уточняване и обсъждане в Общинския съвет.

Георгиева се ангажира също да въведе нова транспортна схема на междуселищния транспорт, с повече на брой и с по-голяма честота автобуси.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *