В Киченица събраха формации от 5 населени места на концерт за Рамазан байрам

За втора поредна година в село Киченица, община Разград, се организира празничен концерт в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан байрам. Инициативата е на НЧ“Прозрение 1927“-Киченица, а събитието на 6 април бе организирано със съдействието на Община Разград и Кметство Киченица. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Сред гостите на празничния концерт в ритуалната зала на Киченица бяха: председателят на Общински съвет-Разград Галина Георгиева и заместник-кметовете Хабибе Расим и Зорница Евгениева, както и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров.

Приветствие към зрителите на концерта отправи кметът на населеното място Юзджан Рамаданов. Той поздрави местните хора с настъпващия Рамазан байрам и припомни, че културното събитие е посветено на празника, който събира и сплотява хората. Кметът Рамаданов отправи благодарност към ръководството на Община Разград, както за съдействието в организацията на събитието, така и за отпуснатите по Процедурата за финансова подкрепа на читалищна дейност средства за закупуване на 10 носии за фолклорната група към НЧ“Прозрение 1927“. Част от самодейците излязоха на сцената в събота с новите носии.

В концерта освен фолклорната група към читалището участваха и формации към други четири читалища: НЧ“Пробуда 1919“-Раковски, НЧ“Христо Ботев 1913“-Прелез, НЧ“Христо Ботев 1931“-Веселина“ и НЧ“Делиорман 2014“-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *