„Вълци-Разград“ – със сребро и при момичетата

Само няколко дни след като момчета до 13-годишна възраст спечелиха второ място от държавното първенство по баскетбол и момичетата от същата възраст се окичиха със сребърни медали.

Вкусът на медала за публиката, а и за състезателките, нагарча.
Финалният мач с утвърдената школа на „Рилски спортист“-Самоков се игра в разградската спортна зала „Абритус“, в която вреше и кипеше и на терена, и на трибуните. Изнервени от спорното съдийство, зрителите реагираха бурно и се наложи заради непристойно поведение на публиката срещата да бъде прекъсната за 15 минути. Обстановката по трибуните, се успокои, но на терена беше повече от горещо.

В първите две части момичетата от Самоков водеха, но с преодолима преднина, наваксана в трета част, от която „Вълчиците“ излязоха с повече точки В четвъртата част преимуществото се променяше, но в крайна сметка мачът завърши при резултат 63:60 за Самоков.

Спорно за домакините бе и определянето на най-полезния състезател на турнира, за МВП бе обявена баскетболистка от Самоков, а очакванията бяха наградата да получи Радост Бучукова от „Вълци-Разград“, която само във финалния мач отбеляза 5 тройки. Съдиите толкова бързаха да връчат тази награда, че дадоха на победителката само чека, а плакета остана на масата с наградите.

На трето място в турнира остана отборът на „Черно море-Одесос“, които в инфарктен мач за третото място с „Дунав-2016“-Русе победиха в продължение след равен резултат в редовните четири части.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *