Всяка събота през март „Пижо без Пенда” в театъра, от 26 февруари започват спектакли за деца

Новият директор на Театрално-музикалния център-Разград Таня Карбова започна да реализира намеренията си, обявени при назначаването й на поста. Сред първите изпълнени обещания е поставянето на детски спектакли.

От 4 дни в разградския театър се репетира кукленият спектакъл, създаден специално за разградска сцена – „Пижо без Пенда”. Както можем да се досетим от заглавието, той е свързан с любим български празник – Баба Марта. Самата Баба Марта ще е гост на спектакъла и в края му ще се появи, за да раздаде мартенички на децата във фоайето на Общинския културен център.

Амфитеатралното разположение на сцената във фоайето е чудесно пространство за подобна пиеса – коментира Карбова. В спектакъла участват Росица Кехайова и Иван Иванов, режисьор е Любомир Колаксъзов, художник на плетените кукли – Виктория Андрекова.

Спектакълът ще е интересен и за родителите – уваряват от ТМЦ. Плановете са да се подготвят и следващи детски представления, като по този начин се изгражда интерес у децата към театралното изкуство.

„Пижо без Пенда” има и поука, свързана с факта, че успехите се постигат заедно, а в живота трябва да се съчетават работата и приключенията. В спектакъла Пенда държи на работата, а Пижо обича приключенията.

Откъс от спектакъла вижте ТУК.

Премиерата на „Пижо без Пенда” е на 26 февруари от 10,00 ч., ще има и представление в 14,00 ч. в същия ден. Следващите дати са: 5 март, 12 март и 19 март в същите часове.

Следващият детски спектакъл ще е свързан с Деня на детето 1 юни. Текстът все още се пише, но ще се преплитат три любими приказки, а публиката ще избира коя от трите да се играе – „Червената шапчица”, „Трите прасенца” или „Жабокът-принц”.

Репертоарът на театралната трупа за годината още е в етап да подготовка, засега е сигурно само, че ще Веселин Ранков ще представи „Свекърва” по Антон Страшимиров във връзка с две годишнини – 150 години от рождението на драматурга и 75 години от създаването на разградския театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *