Близо 600 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

Пътна полиция

577 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 16 до 22 октомври 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1269 фиша и 86 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци и един мотоциклетист.

Установени са седем шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1414 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 260. Изготвените заповеди за налагане на принудителни административни мерки са 194.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *