Близо 5000 проверки в лудогорските гори през миналата година

4 602 проверки са извършени през 2021 г. на територията на Държавно горско стопанство Разград, Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ и ДГС „Сеслав“ – съобщават от пресцентъра на Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово. В това число влизат и 264 инспекции на обекти за добив на дървесина.

Проверени са 152 превозни средства и 200 други физически лица, извършвали дейности в горите. 3 986 ловци са проверени във връзка със спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. През изминалата година горските от тези стопанства са съставили 168 акта за установяване на административно нарушение, 164 от които по Закона за горите и 4 по Закона за лова и опазване на дивеча. В резултат на контролната дейност са задържани 25,9 куб. м. обла строителна дървесина и 74,5 куб. м. дърва за огрев, 2 МПС, 19 каруци, 4 коне, 6 моторни триони и 7 други инструменти за дърводобив.

Дейностите по опазване на горските територии продължават със засилен интензитет и през тази година – уверяват от Северноцентрално горско предприятие.

Общо 32 131 проверки са извършили горските в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП Габрово през изминалата година. Те са в държавните горски територии в административните области Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *