Бизнесмен обяви граждански протест срещу Областния управител заради прекратяване на договор за наем

Бизнесмен от Разград обяви граждански протест срещу областния управител.

Мартин Смилов е наемател на три помещения в сградата на КНСБ, в които се намира известния на разградчани „турски магазин” – супермаркет, в който се продават предимно стоки внос от южната ни съседка. Той разказва, че е изряден наемател, добър стопанин на държавния имот, плаща си наема редовно, ползва имота по предназначение. Използва помещенията след като ги е спечелил на търг, подписал е договор за наем за 10 години, от които са минали 2. Смилов разказва, че два дни преди втория тур на изборите получил уведомление за едностранно прекратяване на договора, което по думите му е без мотивирано становище. Бизнесменът разказва още, че след като обжалвал този документ, пуснал и жалби в МРРБ и Главния инспекторат към Министерски съвет през последните дни в обектите му започнали последователни проверки на различни държавни контролни органи.

Смилов настоява Областният управител Владимир Димитров да си преразгледа становището за прекратяване на договора, алтернативното му искане е Димитров да бъде освободен от длъжността си.

Съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите Смилов е уведомил Кмета на Община Разград за провеждането на граждански протест в продължение на 5 дни – от 15 до 19 януари от 9,00 до 16,00 ч. пред сградата на Общината, където се помещава и Областна администрация. От местната управа обаче са променили мястото на северозападната страна на сградата на КНСБ, като са се мотивирали така „имайки предвид мястото, продължителността и часовото времетраене на протеста, може да се създадат условия за нарушаване на обществения ред”. Въпреки това Смилов има намерение да проведе протеста си на първоначално обявеното място. Той допълни, че 14-те служители в търговските му обекти изразили желание също да участват в протеста, но той смята да го проведе сам.

9 Replies to “Бизнесмен обяви граждански протест срещу Областния управител заради прекратяване на договор за наем”

  1. Да върви при Гюнайчо да се моли. Нали той беше последния Областен който взе имота от КНСБ и му го даде на него с псевдо търг!
    От където дошло там отишло!!!

  2. Този защо стои пред областта,много арогантен и нагъл.Искаше да затваря улицата само за негови клиенти

  3. Този собственик на турския магазин ,някой знае ли защо стои пред общината.Пари ли събира за болното си дете?Много нагъл и подъл,продава с стока с изтекъл срок и не удря на касови апарат,а магазинът му е като хралупа

  4. Този човек е много нагъл , не го познавате !
    Някъде се е направил на интересен , както винаги !

  5. Явно този проблем ще се реши в съда,но като клиент на този супермаркет съм с отлични впечатления от асортимента и отношението на персонала.

  6. Политиците от всички партии са боклуци , но за ГЕРБ е характерно че поставят на ръководни позиции малко интелигентни и дори с престъпно минало хора.

  7. Все по късогледи и малограмотни управници. Жалко за българските граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *