Бивш полицейски шеф се впуска в кметската надпревара за Лозница

Бисер Стефанов

Бивш дългогодишен началник на РПУ-Лозница се впуска в кметската надпревара за Община Лозница. Това става ясно от публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия в лудогорското градче решение.

Бисер Стефанов ще се яви на вота на 29 септември като независим кандидат за общински кмет. В решението не е вписан състава на Инициативния комитет. Това е първата и засега единствена регистрация на кандидат за кмет на Лозница или населените места в общината.

Информация за номинацията бе публикувана в една от Фейсбук групите за Лозница, но остана видима само няколко часа.

Бисер Стефанов е на 52 години. В системата на МВР е от 1996 г., първоначално работи като оперативен работник по икономическа линия в РПУ-Лозница, след това като оперативен работник по криминална линия в същото управление. От 2000 г. до 2022 г. бе началник на Районното управление в Лозница с две прекъсвания по коренно противоположни причини – през 2005-2006 г. бе назначен за заместник-директор на ОДМВР-Разград, а през 2017 г. бе отстранен временно заради образувано срещу него дисциплинарно производство, което след няколко месеца приключи с мнение,  че не са установени нарушения. Миналата година Районното управление в Лозница бе закрито и стана участък към РУ-Разград, с което и длъжността „началник“ стана излишна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *