Без социологически агенции в Разград на вота, хартиените бюлетини са раздадени

Нито една социологическа агенция не се е регистрирала в ОИК-Разград с намерение в изборния ден да извършва проучване от типа екзит пол. Това съобщи говорителят на комисията Юмгюл Ахмедова.

Тя допълни, че в деня за размисъл няма и подадени сигнали за изборни нарушения.

Спокойно е протекло раздаването на секционните комисии на хартиените бюлетини и изборните книжа.

71 са секциите, формирани за вота в община Разград,  2 от тях са подвижни за гласуване на хора с увреждания. Общият брой е с една повече от обявените преди дни, тъй като поради наличието на необходимия за това брой избиратели е образувана и секция в МБАЛ”Св. Иван Рилски”. Общо избирателите в общината са 42 969.

В област Разград общият брой на избирателите е 102 979 – съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Те ще гласуват в общо 226 избирателни секции – 194 постоянни и 32 подвижни.

В община Исперих избирателите са 18 371, те ще гласуват в 39 секции, 3 от които са подвижни. В Кубрат избирателите са по-малко – 14 608, но секциите са повече – 10, като ръстът идва от броя подвижни секции – 10 на брой. В Завет избирателите са 8 361, секциите – 16, от които 2 са подвижни. В Лозница право да гласуват имат 7 810 човека в 25 секции, от които 4 са подвижни. В Самуил избирателите са 6 217, те ще гласуват в 24 секции, една трета от които са подвижни – 9. В Цар Калоян избирателите са 4643, секциите – 11, 2 от които са подвижни.

Според регистрите за жалби и сигнали на избирателните комисии в Исперих и Кубрат днес също не са подавани жалби. На останалите 4 избирателни комисии обаче – Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян – регистрите не функционират и не е ясно дали са подавани сигнали по време на цялата кампания. При опит за отваряне на регистъра се изписва: „В момента не можем да обслужим заявката Ви.”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *