„Балкански поток” върви по план, минава през землищата на 4 лознишки села

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов посетиха строителната площадка в района на село Трапище, община Лозница, където в момента се реализира проект за изграждане на българския участък от газопровода „Балкански поток”. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Трасето на преносния газопровод с геостратегическо значение ще премине през землищата на 11 области. В Разградско трасето преминава пред землищата на 4 лознишки села: Студенец, Синя вода, Манастирско и Сейдол. Изпълнител на строежа е Обединение „Консорциум Аркад”.

Ръководителите на строителния обект запознаха ръководството на Областна администрация Разград със спецификата на строителните работи и с напредъка при изпълнението на проекта и показаха многобройната модерна строителна техника, която е концентрирана в база до село Трапище. „Проектът се изпълнява по план. Към момента се подготвят работните площадки. Изпълняват се много процедури, които са задължителни. Спазват се строги правила за безопасност на труда.“, отбелязаха те. В изпълнението на проекта са включени редица чуждестранни специалисти.

Областният управител Гюнай Хюсмен е заявил, че реализацията на големи инфраструктурни проекти на територията на област Разград като изграждането на газопровода и на автомагистрала „Хемус” допринася за социално-икономическото развитие на региона и на страната ни.

Г-н Гюнай Хюсмен посочил, че реализацията на огромния по мащабите си инфраструктурен проект е раздвижила икономиката в област Разград след застоя през последните месеци, поради извънредната ситуация с коронавируса и допринася за създаване на заетост в областта ни. При изпълнението на строителните дейности в момента са наети голям брой специалисти и общи работници от област Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *