Фатме Шабан – шампионка и от международния турнир „Петко Сираков и Иван Илиев“

След шампионската си титла при девойките 17-годишната състезателка по борба от СКБ“Лютфи Ахмедов“-Разград Фатме Шабан продължава да жъне успехи  и  при големите – съобщи за Разград24/7 нейният личен треньор Дениз Хамид.

От 25 до 28 март в София Фатме Шабан участва в 23-тия Международен турнир по борба „Петко Сираков и Иван Илиев“ за свободна, класическа и девойки до 23 годишни. Състезанието е едно от важните мероприятия от календара на Световната Федерация по борба, в него участват единствено национални състезатели с лиценз на Световната Федерация по борба. В надпреварата взеха участие над 160 участници от 12 държави: България, Гърция, Македония, Румъния, Франция, Латвия, Швейцария, Еквадор, Хондурас, Израел, Венецуела и Монголия.

Девойките на България завършиха с 2 шампионски титли от 8 категории, един от златните медали е на Фатме Шабан.

Тя участва в по-долна категория – до 53 кг. – и бе допусната с медицински сертификат, тъй като това се изисква по регламент за състезатели, ненавършили 18 години.

Във финалната среща Фатме Шабан се представи отлично след като срази с техническо превъзходство 12:2 по-голямата си сънародничката и шампионка на България от Бургас.

Дениз Хамид съобщи, че треньорът на националния отбор на жените Петър Касабов отново е гласувал доверие на Фатме Шабан за присъствие в разширения състав на жените, които от днес са на лагер в Благоевград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *