Станаха 90 потвърдените с COVID-19 в област Разград, 4 нови, от които трима от Исперих

Коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция, през последното денонощие на територията на област Разград са регистрирани четири нови потвърдени случая на коронавирус – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Единият потвърден случай е жена на 56 г., от гр. Исперих. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Потърсила е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо заболяване: Артериална хипертония  II ст.

Мъж на 63 г. от гр. Исперих е вторият потвърден случай на COVID-19. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Оставен е в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония  II ст.

Третият случай е мъж  на 32 г. отново от гр. Исперих. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставен в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Жена на 35 г. от гр. Разград е четвъртия потвърден случай. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в СМДЛ „Рамус“ ООД – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

От информацията от Областна администрация не става ясно колко са контактни лица, дали положителните имат връзка с други случаи, дали някой от тях не работи в обществена или частна сграда с по-голям брой посетители. Не става ясно и защо не са изследвани в лабораторията на разградската болница.

С новите случаи положителните в областта стават 90, по този показател Разградска област е на 17-то място сред 28-те области, ако се отчиташе по брой на 100 000 население или друг уеднаквен показател вероятно щяхме да сме в топ 10.

 

 

 1,927 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *