Седем мисии в ОУ„Ив. С. Тургенев” по „Дизайн шампиони“

ОУ„Ив. С. Тургенев”-Разград въведе и започна обучение по най-успешната програма по проектно – базирано обучение в България – Учебна програма „Дизайн шампиони” на Red Paper Plane. Това съобщават от ръководството на учебното заведение.

Програмата се състои от седем мисии, всяка със свое име, цели и задачи: Мисия: Архитект, Мисия: Космонавт, Мисия: Метеоролог, Мисия: Откривател, Мисия: Еколог и Мисия: Пътешественик. По време на мисиите учителите използват водещия метод дизайн мислене. Дизайн мисленето е  метод за създаване на иновации в световен мащаб. Използва се ежедневно от гиганти като Google, Apple, Viber, Amazon и Nike. Чрез дизайн мисленето децата учат, че имат силата да променят света. То им дава увереност, че могат да поемат непозната посока и кураж как да продължат напред с вече наученото.

В Учебна програма „Дизайн шампиони” на Red Paper Plane са включени учениците от пет паралелки в 1 и 2  клас.

Избрахме да работим по тази програма, защото тя развива житейските и предприемачески умения на децата, подпомага професионалното и личното развитие на учителите, които я прилагат, въвлича активно родителите в учебния процес.

От следващата седмица, когато учениците ще учат присъствено, стартира и първата мисия: Архитект.

 1,017 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *