Радан Кънев: Младите напускат България заради ниските доходи и корупцията

Младите хора напускат България заради ниските  доходи и корупцията. Емигрират  и семейства, които не са зле материално, но търсят сигурност и добро образование за децата  си,  предвидима среда с правила и законност в която да живеят.“  Това  каза пред  граждани  в квартал „Орел“ в Разград евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев, който заедно с кандидата за кмет на десницата Мирослав Грънчаров  имаха срещи с  жителите на най-големия  комплекс в града.

Хората у нас не намират защита от държавата срещу  корупцията. В комисията по петиции  на европарламента, в която членувам, има три оплаквания от България за мръсен въздух. В единия случай става дума за селище  до Пловдив, в което не се диша, но всички проверки на институциите сочат, че  няма замърсяване. Местните хора  знаят, че предприятието замърсител  спира работа преди  всяка инспекция, защото контролните органи  предупреждават собствениците, че ще правят замервания, но са безсилни да се справят  с неработещите институции, разказа евродепутатът.

Кънев опроверга твърденията на управляващите, че само кмет от тяхната партия може да разчита на европейски  средства. „Парите от Европа идват за свършена работа и ако не се краде, ще се постигне много голям ефект. Тук с просто око се  вижда, че 6 милиона за ремонт в квартала е меко казано надценен проект“, коментира Радан Кънев пред хората, които му показаха новозасадените, но изсъхнали вече дръвчета, платени с европари.

„Има градове в България, които не се управляват от ГЕРБ, където  са изпълнени с успех много добри европроекти. Плевен и Добрич, където  имаме  кметове от десницата, са пример за това.“, категоричен бе Радан Кънев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *