Неделното бягане в парка на „Зелена стъпка“ става част от национална верига, ще е състезателно

Разград става вторият град в България, който всяка седмица ще бъде домакин на сателитно събитие на веригата бягания 5kmrun – съобщават от разградския клуб “Земена стъпка”.

Традиционното тичане в градския парк в неделя, организирано от “Зелена стъпка”, вече ще е част от най-голямата верига подобни събития в България, която обединява близо 22 хил. участници.

От години 5KMRUN организира свои събития в София, Пловдив, Варна и Бургас, а сега започва сътрудничество с партньори от други градове, където ще бъдат организирани сателитни събития. Първият такъв град е Хасково.

Една от първите организации, с които се свърза основателят на 5kmrun Георги Станоилов, е “Зелена стъпка”.

След среща в София двете организации се разбраха да си сътрудничат в името на развитието на спорта в Разград. Всички участници в неделните бягания на “Зелена стъпка” в градския парк ще получат покана да използват специалното мобилно приложение 5kmrun Selfie, с него ще могат да засичат бягането си и ще участват в национална класация с възможност да се състезават виртуално с хора от цялата страна и да печелят различни награди.

Основен организатор на бяганията в партньорство с 5kmrun в Разград ще бъде Цветанка Пенчева, която е сред основателите на “Зелена стъпка” и член на управителния съвет на сдружението.

През зимните месеци бяганията се провеждат в 10 ч. всяка неделя, а през лятото започват в 9 ч, стартът е край Ронда в Градския парк.

Началото на партньорството ще бъде дадено в 10 ч. на 24 януари в Градския парк.

 1,076 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *