Красимир Янков: Изборите в БСП не приключват на 12 септември

Красимир Янков

„С декларация, заедно с Валери Жаблянов, изтеглихме участието си от изборната кампания, заради опорочения вот. Тя не сплотява партията.“ Това каза по Нова ТВ депутатът от БСП и кандидат за лидер на социалистите Красимир Янков.

По думите му Корнелия Нинова провежда сепаративни предизборни срещи, в които вместо да се говори за идеите, програмата и състоянието на партията тя поставя тежки разделителни линии. „Конгресът трябва да извади БСП от сложната обстановка, в която я вкара председателката“, категоричен беше Янков. Той уточни, че изтеглянето от кампанията не означава, че с Валери Жаблянов няма да участват в надпреварата за председателското място. „Процедурата по избора не завършва на 12 септември, а със заседание на Националния съвет, който взима окончателно решение“, поясни Красимир Янков.

Той добави, че БСП е блокирана, защото Нинова и тясното й ръководство спират провеждането на Националния съвет.

Кандидатът за председател добави, че правилата по провеждането на избора не са гласувани с необходимото мнозинство, списъците на гласоподавателите още не са ясни, освен това с мобилна картонена урна ще се събират гласове от различни населени места. Красимир Янков заключи, че не съществува гаранция, че в картонените кутии няма да се добавят гласове недобросъвестно.

Източник: www.novapress.bg

 1,232 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *