Клуб „Джудо-Разград“ с 4 медала от първия турнир в Разград

Състезателите от клуб „Джудо-Разград“ спечелиха 4 медала от първия турнир по джудо, организиран в Лудогорието.

Той проведе в събота в спортна зала „Лудогорец“, която се оказа тясна за всички над 120 състезатели по джудо и техните родители. Състезанието бе организирано от разградския клуб с  подкрепата на Община Разград, местни фирми и родители.

Децата, родени между 2009 и 2016 година бяха разпределени в категории според възрастта и килограмите си и премериха сили на две татамита.

Турнирът беше уважен от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров и Валери Бойчев- гл. експерт спорт в Община Разград.

Мирослав Грънчаров пожела успех на инициативата и изказа възхищение от броя деца, които тренират активно. В неговото обръщение той изказа задоволство от ентусиазма на организаторите да проведат подобно събитие в Разград и пожела то да надхвърли многократно мащабите на първото си издание, като след време се превърне в международно. На малките спортисти пожела да бъдат силни и да победят най-добрите.

Павлин Колев – треньор и председател на СК „Джудо- Разград“ също приветства джудистите, благодари на Община Разград, спонсорите и целия организационен екип и пожела на всички успешно представяне, като също си пожела състезанието да се превърне в традиционно.

Всички класирани от първо до трето място получиха медали и грамоти, а всички участници без изключение и без значение от класирането бяха почерпени с меденки, с логото на клуба. Като признание за труда на всички деца, на всички треньорите бяха връчени купи за победители.

Разградският клуб може да се похвали с 4 медалисти и общо много добро представяне на всички състезатели, което обнадеждава треньорите за спортното развитие на децата.

Златен медал завоюва Теодор Ганев – 10 г., кат. до 35 кг,  който е и сред най-дългогодишните състезатели в клуба.

Сребро при най-малките завоюва Йоан Имперов – 7 г., както и  Алпер Ашимов, при състезателите до 60 кг., а за бронз се пребори Георги Павлов, в категория до 30 кг.

На крачка от медалите останаха Мирослава Чанкова и Преслава Чанкова – 10 г., които обаче достойно премериха сили с по-големи състезатели – момчета в своята възрастова група.

Следващото предизвикателство пред местните джудисти е участието в най-голямото спортно събитие в България за този спорт – Международен турнир по джудо, който ще се проведе в Панагюрище на 18 и 19.06.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *