За три дни 20 глоби за неизползване на колани в колите

Пътна полиция

384 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 30 май до 5 юни 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 270 фиша и 51 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци, един моторист и един велосипедист.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четиримата концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьора, а в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 3 до 5 юни, са проверени над 570 превозни средства. Установените случаи на шофиране след употреба на алкохол по време на акцията са два. 20 водачи и пътници са глобени за неизползване на обезопасителни колани и системи.

 1,308 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *