Ефективна присъда за шофьор, карал дрогиран

Разградският окръжен съд уважи протеста на прокуратурата и отмени присъдата на Районен съд Исперих спрямо обвиняемия Румен Р., с която е признат за невиновен в това, че на 28.05.2019 г. в Исперих е управлявал лек автомобил „Крайслер 300 Ц” след употреба на наркотични вещества – канабис /тетрахидроканабинол/, установено с техническо средство „Дрегер Дръг Тест 5000”. Това съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Разград.

В днешното заседание окръжните магистрати разпитаха двама служители на РУ на МВР Исперих имащи отношение към случая.

След тайно съвещание съдебният състав се произнесе с нова присъда, с която призна подсъдимия Румен Р. за виновен по повдигнатото му обвинение по чл. 343 б, ал. 3 от НК и го осъди на лишаване от свобода от 1 година и глоба от 500 лева, което наказание следва да изтърпи при първоначален общ режим.

Със същата присъда подсъдимият се лишава от правото да управлява МПС за срок от 3 години.

Привежда се в изпълнение и наложено на подсъдимия наказание със споразумение по друго наказателно дело от общ характер на Районен съд Каварна от 2017 г., с което на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода” в размер на 7 месеца, което следва да бъде изтърпяно отделно от наложеното с днешната присъда.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок считано от днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *