Декларация спира обжалването на отменения Данък МПС, съветниците си тръгнаха за спомен от мандата с плакети

33-мата разградски съветници от Мандат 2015-2019 г. си тръгнаха от сесийната зала от последното си заседание със спомен – поименен плакет за всеки от тях.

На последната си сесия те приеха и декларация, с която се заричат съдебното решение за отмяна на Данък МПС да не се обжалва.

Съветниците спазиха четиригодишната си традиция да се поскарат и на последната си среща като общински съветници.

Започна се още отначало като не приеха да стане част от дневния ред извънредната докладна на Стоян Димитров за задължаване на председателя на Общинския съвет Надежда Радославова да не обжалва съдебното решение за отмяна на Данък МПС. Вместо това като точка първа се появи декларация на самата Радославова относно „отказ от обжалване на Решение №113 от 9 октомври, постановено от Административен съд-Разград по Адм. Дело №183/2019 г.

По останалите докладни също току се посдърпваха съветниците като пак се връщаха и на Данък МПС, при което стана ясно, че до приемането на нов налог от следващия Общински съвет ще се събира минималната ставка по закон, а не стария размер от миналата година.

Интересно стана по точката за избиране на временно изпълняващи длъжността кмет на община Разград и кметове на кметства. Предложението за временен кмет на общината бе за Галина Георгиева, но Божинел Христов номинира другия заместник-кмет Ердинч Хасанов, аргументирайки се с това, че е ерудиран и разбиращ от работата на Общинска администрация. Предложението ще остане в историята като единственото неподкрепено дори от вносителя си – 0 гласа „за”, 2 „против” и 6 „въздържал се”. По тази точка стана ясно още, че сигурно пак за пръв път един човек ще е кмет на две села, на по половин работен ден – в Радинград нямало сътрудник в кметството, който да стане временен кмет, затова функцията ще се изпълнява от кметския наместник на съседното село Недоклан, като за всяко от работните си места той ще е на 4-часов работен ден.

На последната сесия бяха приети изменения на Наредба №11 за управление на отпадъците на територията на Община Разград, както и утвърдени новите носители на наградата на името на Никола Икономов по случай 1 ноември – Деня на народните будители.  За изключителния си принос в популяризирането на българския фолклор в страната и чужбина приза получава гъдуларят в Капански ансамбъл и оркестрант и ръководител на художествени колективи в читалища от община Разград Станчо Станев, а за изключителния си талант в областта на изобразителното изкуство и спорта и заради това, че е неизменна част от духовния елит на Разград – художникът и шахматист Петър Арнаудов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *