Двама мъже са новите случаи на COVID-19 в областта, единият е в болница

Коронавирус

Нови два потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 23.09.2020 г, като и двата са в град Разград.  Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград на база данни от Регионалната здравна инспекция.

Единият заболял е мъж на 38 г. Взет му е респираторен материал, който e изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Не е съобщил за придружаващи заболявания. Оставен е в дома си, с предписание да бъде  изолиран за 14 дни.

Вторият заболял е мъж на 40 г. Потърсил си е медицинска помощ на 21.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД. Хоспитализиран е в ОГЕ /в изолатор/. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от PCR теста е положителен. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания. Приведен е на 23.09.2020 г. в Инфекциозното отделение на същото лечебно заведение.

Според Единния национален портал заразените в Разградска област вече са 177.

Както Разград24/7 съобщи вчера, единият от новите 2 случая е на оперативен работник от РУ на МВР-Разград – 40-годишния мъж от справката на РЗИ. Засега няма информация да се налага затваряне на сградата на управлението, във вчерашните следобедни часове то е било дезинфекцирано.

 1,704 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *