Възрастна разградчанка почина в деня, в който излезе положителния й тест за COVID-19

Коронавирус

Възрастна жена от Разград почина в деня, в който излезе положителния й тест за COVID-19 – става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград.

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 24.07.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград.

Случаят е жена на 82 г. от град Разград. Тя е прегледана е в Спешното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград) на 23.07.2020 г. Приета е в тежко състояние за стационарно лечение в изолатора на Отделение по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен.

Заразената има следните придружаващи заболявания: мозъчно съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет тип II и болест на Паркинсон.

Жената почива на 24.07.2020 г.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград изказва своите съболезнования на близките и роднините на починалата.

Разград24/7 припомня, че това е деветият случай на починал от заразата COVID-19 жител на региона. От РЗИ не уточняват дали жената е била сред контактните на друг болен, както и самата тя колко контактни лица е имала.

 

 

 1,044 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *