Всеки ден над 70 нарушения по пътищата на Лудогорието

Пътна полиция

511 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 август 2021 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. това прави средно по 73 нарушения на денонощие.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 156 фиша и 25 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори, а един от тях – за управление на МПС без заплатена винетна такса.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 5 август до отпадане на необходимостта на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи са спазването на скоростните режими, особено по републиканската пътна мрежа, употребата на алкохол или упойващи вещества, правоспособност на водачите и други нарушения по Закона за движение по пътищата.

 1,529 total views,  6 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *