COVID-19 вече и в седемте лудогорски общини, за денонощие в региона – общо 3 случая

Коронавирус

И последната община в Лудогорието, в която нямаше потвърден случай на COVID-19, влезе в статистиката. До вчера в Кубрат нямаше позитивни за Коронавирус. На практика и днес няма, тъй като потвърдения случай е в русенска болница, но в регистрите болните се отчитат по адресна регистрация.

Това е жена на 66 г. от град Кубрат. Потърсила е медицинска помощ на 25.07.2020 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ – град Русе, където е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“, град Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразената има следните придружаващи заболявания:  захарен диабет тип II, артериална хипертония II степен и застойна сърдечна недостатъчност.

Общо 3 са с вчерашна дата случаите на COVID-19 в Разградска област.

Вторият случай е мъж на 79 г. от град Исперих, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 27.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в отделението по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заболелият има следните придружаващи заболявания: артериална хипертония II степен, захарен диабет тип II и мозъчно съдова болест и е в състояние след прекаран инсулт.

Третият случай е жена на 68 г. от град Разград. Потърсила е медицинска помощ на 27.07.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализирана в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония II степен.

Така общият брой на положителните за COVID-19 случаи в Разградско стана 112.

 668 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *