Протестът на ново място посъбра послания от по-смели разградчани

Разградският протест се възроди в предишните размери – броят на участниците достигна 6, но имаше няколко нововъведения. Първо бе на по-оживено място – до паметника на Майстор Манол. Второ имаше голям лист за послания до премиера и трето – бе озвучен от половинчасов микс от някои от публичните или излезлите като СРС пословични слова на премиера Бойко Борисов. Компилацията бе събрал и монтирал последователно един от участниците в протеста.

Протестът бе организиран отново от представители на партия „Възраждане”, които близо 2 седмици подред организираха подобни събития, но впоследствие ги прекратиха, тъй като бяха в камерен състав.

Днес имаше хора, които спираха край плаката и тонколоната, някои пожелаваха успех, по-смелите хващаха маркера и пишеха послания, а други твърдяха, че са от „доволните” и бързо подминаваха. Сред посланията, събрани върху белия лист, имаше популярни от протестите в цялата страна, но имаше и оригинални като това на разградския поет с китара Чарли: „Уважаеми г-н Борисов, пазете живота на хората! Облекчете душата и съвестта си! Довиждане!”.

За пръв път протестът бе и със семпла охрана, само двама полицаи наглеждаха протестиращите.

Активистите на „Възраждане” обмислят и през следващата седмица да организират протести, но все още обмислят тяхната форма на провеждане.

 3,051 total views,  14 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *