93-ма учители участваха в кампанията на КНСБ „Моето първо работно място“

РС на КНСБ-Разград, съвместно с ОКС на СБУи РУО, проведе обучение по ключова компетентност „Трудови, социални и осигурителни права“ на класни ръководители от област Разград. Тома съобщават от ръководството на синдиката

То е част от Националната кампания „Моето първо работно място“, която се осъществява съгласно споразумение между Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и Конфедерацията на независимите синдикати в България. Участие взеха 93 учители от областта.

По време на обучението бяха засегнати основни моменти от трудовите правоотношения – възникване, изменения, прекратяване, права и задължения на страните по тези правоотношения, защита на работещите, работа в чужбина.

Учителите ще предадат своите знания в часа на класния ръководител на учениците и ще ги запознаят с техните трудови, социални и осигурителни права.

Обучението премина с активното участие на учащите, което го превърна в ползотворна дискусия. На всички бяха раздадени материали, които ще спомогнат работата на преподавателите на място в училищата.

Лектор беше Марина Бенова-педагог и юрист.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *