91-годишна исперихчанка е най-възрастният заразен с COVID-19

Коронавирус

91-годишна жена от Исперих е най-възрастният жител на Разградска област, заразен с COVID-19 – става ясно от прессъобщение на Областна администрация по информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград.

Според здравната инспекция през последните два дни в региона има два нови случая на заболяването.

На 15.09.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на заразен с COVID-19 жител на област Разград. Той е на мъж на 41 г. от Разград. Взет му респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Рамус“ /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Предписана му е домашна изолация за 14 дни. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

На 16.09.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на заразен с COVID-19 жител на област Разград. Случаят е жена на 91 г. град, Исперих община Исперих. Потърсила е медицинска помощ на 15.09.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в отделението за инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразената има следните придружаващи заболявания: захарен диабет тип II и деменция.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 2,459 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *