9 – 15 декември 2019 г.

Разград

Да започнем тази седмица от Кубрат, имаме фенове и приятели там и знаем, че ще се изкефят и ще ни рекламират още по-усърдно.

Пък и все ГЕРБ, все ГЕРБ, нека захапем малко и ДПС.

А в кубратското ДПС явно решиха да се почерпят за Коледа и Нова година край морето с общински пари.

Защото сега, 16 докладни, като почнеш в 16 часа изнесената си сесия в четиризвезден хотел в Бургас, тя неусетно ще прелее в почерпка.

Интересно как се очаква да присъстват граждани на заседанието, което по закон е открито и публично за жителите на Община Кубрат.

Дали пък някъде няма обявен час на тръгване и за автобуси с публика, подсказваме малко.

Прочие със сигурност една от докладните е важна за хората и не е лошо те да имат възможност да чуят дискусиите, ако ги има, разбира се.

Става въпрос за такса смет, щекотлива тема за кубратчани, то те проблеми имаха с всички режийни разходи, ама още помнят миришещите пълни контейнери миналото лято.

В тази ситуация на изнесена морска сесия, засега най-адекватна изглежда позицията на групата съветници от ЗНС иначе казано хората на областния управител Гюнай Хюсмен.

Те настояват сесията да се проведе в Кубрат, а ако това не се случи, ще идат до Бургас, но ще останат само за деловата част, а парите за банкета и нощувката, предвидени за тях,  ако са предвидени де, искат да отидат за ученически стипендии.

Това твърде добре, обаче нещата около ЗНС замирисаха от друга посока.

Без никой да ги пита, от ГЕРБ-Разград обявиха, че очакват до дни съветниците от ЗНС да се влеят в техните редици.

Може и така да стане, ама бива ли опитни политици, каквито от разградския ГЕРБ претендират да са, да изкарват пред объркания вече избирател предизборни договорки от политическата кухня.

Сигурно без да искат.

Това невинно вмятане бе финално за близо едночасова пресконференция, по-скоро рецитал, на общинското и областно ръководство на ГЕРБ, включая единственият, а можем от сега да прогнозираме поне за известно време последен депутат от ГЕРБ-Разград, Десислава Атанасова.

На това събитие за медиите, първо след изборите, вместо да се чуе оценка за резултатите от вота с изводи за евентуалното им подобряване на най-близките – парламентарни избори – имаше само критики към настоящия кмет Денчо Бояджиев и заместниците му.

Стигна се дотам да се коментира посоката на вятъра и на метлите на чистачките.

На пресконференцията нямаше и въпроси, просто всичко стана ясно, изпял го е отдавна Тодор Колев – „палачи, дете, баща ти е невинен”.

А прочие капка по капка, ден по ден, новата управа си влиза в правомощията в пълна сила и започва да се вижда, че сплавта от опит в червено и младост предимно в синьо, може да стане доста крепка и полезна за хората.

От малките неща се усеща – за пръв път в жк „Орел” има коледен базар, на базара в центъра няма гащи, а само коледни неща, а сигналите за пропаднали шахти на втория ден са отработени.

Всъщност всяко нещо си иска време да се случи по начина, по който го очакваме – то и „Лудогорец” не стартира от челна позиция в Европа, нали помните как Данчо Минев и Любомир Гулдан плакаха при първото отпадане от Шампионска лига в първия предварителен кръг от „Динамо”-Загреб, а ей го сега – 9 години по-късно – за четвърти път ще играем и след груповата фаза на втория по сила евротурнир.

Да завършим с пресечната точка между футбола и политиката тази седмица – новото име на стадиона в Разград.

Собствениците на клуба искат да е „Хювефарма арена”, „Проблем?” – би казал Боби Турбото и би извил врата на плюшеното мече, а ние ако сме толкова глупави да откъснем главата на златната гъска, която снася яйца в нашето градче, ми да поспорим как да се казва стадиона.

Прочие помните ли кой му даде името „Лудогорец Арена”, да подскажем – същият Кирил Домусчиев, тогава що не отстоявахте „Дянко Стефанов” – ами защото човекът си плаща данъците и концесионната такса и превръща забравеното спортно игрище в бижу, с което иначе всички се гордеем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *