842-ма жители на Разградска област избират кмет в неделя

842-ма жители на Разградска област утре ще избират кмет на населеното си място. Частичните избори в Киченица и Къпиновци се наложиха по различни причини – в исперихското село избраният на редовните избори кмет става заместник на общинския кмет, а колегата му от разградското село бе отстранен от длъжност, тъй като не бе спазил закона за напусне фирмата си, когато встъпи в длъжност в местната власт.

И в двете населени места ще се гласува в по една избирателна секция, в Киченица избирателите са 655, а в Къпиновци – 187. Секционната комисия в Киченица вече е получила изборните книжа и бюлетините – съобщи говорителят на ОИК-Разград Силвия Великова. За Къпиновци това ще се случи в 18,00 ч. днес – информира председателят на ОИК-Исперих Светлана Димова.

Предизборната обстановка и в двете населени места е спокойна, не са подавани жалби по време на кампанията, нито днес – в деня за размисъл.

В Къпиновци вероятно изборите ще приключат още утре, освен ако двамата кандидати не получат равен брой гласове. Там ДПС издигна Зейти Адем, той е под №4 в бюлетината, а №5 е кандидатът на ГЕРБ Ерсан Мюмюн.

В Киченица борбата ще е по-оспорвана, тъй като кандидатите са трима. Там под №1 в бюлетината е кандидатът на БСП Дамян Илиев, №4 е Рахим Чаушев от ДПС, а №5 – Юзджан Рамаданов от ГЕРБ.

 2,345 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *