82-ма с глоби за неносене на маски, в Райнино полицията засякла отворено заведение, глобата започва от 10 000 лева

82 акта за НЕносене на предпазни маски е съставила полицията от въвеждането на разпоредбата до момента – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Заповедта на здравния министър, с която се задължиха гражданите да носят предпазни маски, бе оповестена на 11 април. В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредената мярка започна налагането на санкции на нарушителите. 18 от актовете са съставени в Разград, 9 в Кубрат, 36 в Лозница и 19 в Исперих. Предстои обработването на съставените актове и издаването на констативните протоколи, с които се налага съответната санкция. Глобата за това нарушение е в размер на 300 лв.

Продължават проверките и за струпване на много хора на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. От въвеждането на тази забрана до момента са съставени 89 акта за такива нарушения. Голяма част от сигналите касаят събиране на хора по пейки и беседки в междублокови пространства. В Районно управление – Разград са съставени 38 акта за струпване на хора по паркове и градинки и 4 акта по спортни съоръжения. В РУ-Исперих актовете са 36. Там е съставен акт и на собственик на заведение в село Райнино, което работи въпреки забраните, въведени като противоепидемични мерки в България. Санкцията в този случай е 10 000 до 50 000 лв. В РУ-Лозница са съставени 7 акта за струпване на хора, а в РУ-Кубрат – 4.

Проверките за изпълнението на разпоредбите продължават да се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *