80 човека са закъсали тази нощ въпреки забраната за движение по пътищата, няма ток в 6 села, вода – в 1

Зима

Заради усложнената зимна обстановка пътищата в Община Разград са затворени, има населени места без електричество и вода, както и училища, в които не се провеждат учебни занятия – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Без електричество заради аварии в далекопроводи са селата: Дряновец, Гецово, Топчии, Просторно, Черковна и Островче, а без вода – Дянково. Републиканската пътна мрежа е затворена, вследствие на това към момента не се почиства и общинската. Очаква се в следобедните часове да намалеят навяванията и да започне разчистването на шосетата извън населените места. Снежната покривка е 15-17 см., през нощта вятърът е бил с пулсации до 50-60 км./ч.

В общинския център улиците се почистват от Еф Си Си, със сол се обработват стръмните участъци в посока жк „Орел“, почистен е пътят до ЖП гарата, приоритетно се разчистват пешеходните зони в централната част, за да се осигури достъп на гражданите до работните им места, както и към училищата, в които се провеждат учебни занятия.  Училищните директори имат възможност сами да преценят днес да не се учи, това са сторили ръководствата на: ППМГ“Акад. Н. Обрешков“, СУ“Христо Ботев“, Спортно училище и ПГО“Станка Николица“. Частично е затруднена работата и на социалните услуги, двата дневни центъра няма да работят днес, но от Домашен социален патронаж ще осигурят храна до населените места, към които имат ангажименти.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград пък информират, че пътищата по всички направления в област Разград остават затворени за движение. Въпреки въведената около 22 часа забрана за всички МПС, през нощта са евакуирани близо 80 души, закъсали в преспите с автомобили и автобуси. Към момента бедстващи по пътищата няма. Хората са упътени да нощуват в места за настаняване.

От РУО-Разград съобщиха, че не се учи в общините: Лозница и Исперих, както и в СУ”Св.св.Кирил и Методий”-Самуил.

 

 

 2,664 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *