8 ТИР-а закъсали край Дервента снощи, няма ограничения заради снега по пътищата в област Разград

зима

Въпреки усложнената синоптична обстановка в област Разград не са въвеждани и не действат ограничения за движение на автомобили по пътищата. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база данни от Областно пътно управление – Разград. Заради суграшицата, заваляла около 18 часа на 12 януари и преминала в сняг, по пътната мрежа в региона са работили между 27 и 35 машини. Пътните настилки са мокри, но обработени, а шосетата – проходими при зимни условия. Снежната покривка е около 10 см.

На пътя Русе-Разград, в района на Дервента, през нощта са закъсали 8 тежкотоварни автомобили. След като шосето е било почистено и опесъчено, те са продължили по маршрутите си. Според директора на Областно пътно управление Людмил Янев водачите са крайно неподготвени за движение при зимни условия. Често на гумите липсва грайфер или са много износени.

Заради очакваното рязко застудяване през следващите дни от областна администрация призовават гражданите да пътуват само при необходимост и с напълно оборудвани за зимните условия автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *