8 медала за разградските колоездачи от държавния шампионат, от тях – 3 златни

Осем медала спечелиха разградските колоездачи от участието си в Държавния лично-отборен шампионат, който се проведе от 12 до 14 февруари в Пловдив – съобщи треньорът и състезател в СКК“Спринт“-Разград Мирослав Минчев.

Три от медалите са златни. Принос към тях има на-вече  Мирослав Минчев – който е победител в спринта и в дисциплината кейрин, която за първи път се провежда в България, златен медал има и от отборния спринт, в който се пуска заедно с Ахмед Ахмед и Николай Станчев. Ахмед Ахмед, който е учител в ОУ“Отец Паисий“, се класира втори на спринта и втори на кейрин.

При юношите с медали са: Илия Илиев – сребро на 500 метра, сребро на отборен спринт и бронз в крайно отборно класиране. Павел Николов е втори на отборен спринт и трети в крайно отборно класиране, Никола Петков – втори в отборен спринт и трети в крайно отборно. С трето отборно място са и Мартин Петров и Искрен Василев. Младите състезатели са и възпитаници на УСШ“Руси Бухтев“.

При юношите старша възраст Владислав Терзиев е шести в спринта.

Мирослав Минчев смята, че СКК“Спринт“ се е представил повече от добре на този шампионат, стартът на сезона е много силен, при това при голяма конкуренция, от която обаче нашите момчета не се плашат. „Много се радвам, когато видя толкова много хора на пистата“ – коментира Мирослав Минчев.

 2,797 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *