7000 брошури с мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 раздава Община Разград

7000 информационни брошури с мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 отпечата Община Разград – съобщават от пресцентъра на местнаат управа.

2000 от тях вече са предоставени на РУ на МВР-Разград, за бъдат раздавани на контролно-пропускателните пунктове на изходите на Разград. Служителите на реда ще получат и още от тиража с информационни брошури, друга част ще бъдат разпространявани чрез общинските структури и звена, които се посещават от граждани, включително централния пазар.

В брошурите са описани конкретни съвети как да се предпазим от Коронавируса, има и телефон на  Министерството на здравеопазването, на който могат да се задават въпроси за  COVID-19.

Разпространението на брошурите е част от информационна кампания, която се провежда от местната управа по всички информационни канали, включително социалните мрежи, в които вчера бе разпространено видеобръщание на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. В обръщението си той призовава да изтърпим ограниченията, които ни се налагат, за да запазим здравето си, да покажем, че сме отговорни пред децата и родителите си. Кметът Бояджиев се обръща специално и към нашите съграждани, които през последните дни се завърнаха от чужбина с молба да спазят карантинния период, указан от здравните власти.  Обръщението можете да видите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *