70 пана със снимки от Лудогорието обгръщат джамията „Ибрахим паша”

Винилови пана със снимки от Лудогорието ще бъдат поставени върху металните ограждения около ремонтиращата се джамия „Ибрахим паша” в Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Инициативата за тази изложба на открито е провокирана от коментари в социалните мрежи, според които ръждясалите метални съоръжения няма да са привлекателна част от градската среда през следващите 3 години, докато трае ремонтът.

Идеята е тези фотоси, отпечатани върху винил, да покрият металните заграждения и да им придадат нов, естетичен вид. Ще бъдат използвани предимно творби на фотографа Мехмед Азис, но и снимки на други автори – уточняват от Областна администрация..

„Какво по-хубаво от това красотата на нашия роден край да обгърне Перлата на Лудогорието – джамията „Ибрахим паша“. Това ще радва нашите съграждани, докато строителите работят. Със сигурност ще предизвика и интереса на гостите на Разград“, коментира областният управител. Предвидено е върху оградата да грейнат около 70 фотоса.

Фотосите ще може да бъдат видени на личната фейсбук страница на Областния управител, на фейсбук страницата и сайта на Областната администрация.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *